4 σημαντικά οφέλη που θα σου προσφέρουν τα Kουφώματα μας

Ο λόγος που τα αλουμίνια κουφώματα είναι τόσο δημοφιλή, είναι ότι παρουσιάζουν ιδιαίτερα οφέλη, τα οποία τους δίνουν μεγαλύτερη αξία. Τα πιο βασικά πλεονεκτήματα των κουφωμάτων αλουμινίου είναι τα εξής:

1. Τα αλουμίνια έχουν τεράστια διάρκεια ζωής

Τα κουφώματα αλουμινίου “γερνούν” με αργό ρυθμό, αυξάνοντας δηλαδή, ανάλογα με την ποιότητα του αλουμινίου, το προσδόκιμο ζωής του στα περίπου 40 χρόνια.

Εξήγηση αυτής της ιδιότητας αποτελεί ότι τα αλουμινένια κουφώματα, ειδικά τα θερμά, δεν επηρεάζονται από τις ραγδαίες αλλαγές στην θερμοκρασία, ή τις υπεριώδης ακτινοβολίες στον ίδιο βαθμό.

2. Τα αλουμίνια δημιουργούν ιδανικά συστήματα ασφαλείας

Επιπλέον, λόγω της σκληρότητας του υλικού, αποτελούν την ασφαλή λύση, καθώς όχι μόνο είναι πολύ δύσκολο να απομακρυνθούν οι υαλοπίνακες τους αλλά και είναι αρκετά ανθεκτικά στους σεισμούς.

3. Τα αλουμίνια διατηρούν την απόχρωσή τους

Επιπλέον, τα κουφώματα αλουμινίου δεν κιτρινίζουν με το πέρασμα του χρόνου. Επίσης, μπορείς να επιλέξεις την χρωματική απόχρωση της αρεσκείας σου κατά την παραγγελία.

4. Τα αλουμίνια είναι φιλικά προς το περιβάλλον

Τελικά, είναι καλό να ξέρεις ότι τα κουφώματα αλουμινίου είναι ανακυκλώσιμα και για την επαναχρησιμοποίηση τους απαιτείται 5% ενέργειας που θα χρειαζόταν για την παραγωγή τους. Έτσι, βοηθούν στην προστασία του περιβάλλοντος.